23948sdkhjf

Varierande vinteruppdrag för Peab

Nacka bjuder på ett rejält vinterväghållningsuppdrag – totalt 3,3 miljoner kvadratmeter ska skötas om.

Peab har fått kommunens uppdrag att sköta vinterunderhållet av de kommunala vägarna.

Företaget har fått ett kontrakt som gäller från och med oktober i år och två år framåt. I avtalet finns också optioner som gör att det som längst kan gälla i sju år.

Området är stort, totalt 3,3 miljoner kvadratmeter med både tätbebyggda bostadsområden, villaområden, landsvägar och motorvägar.

Kontraktet är därför indelat i tre geografiska delar: Boo, Sickla ön, Älta och Fisksätra/Saltsjöbaden samt Saltsjöbadsleden.

Enligt Peab handlar det om ett av de största kommunala vinterväghållningsuppdragen för företaget.

– Ett välfungerande vägnät är helt avgörande för alla som bor och verkar här och vi på Peab ser fram emot att fortsätta sköta om vägarna i Nacka i samarbete med vår beställare och leverantörer, säger Andreas Rydbo, regionchef på Peab.

– Jag är mycket nöjd med att ha fått den här upphandlingen klar. Det nya avtalet kommer att ge oss mycket större möjligheter att beställa de insatser vi ser behövs, vid rätt tillfälle. Därmed kommer vi att kunna skräddarsy vinterunderhållet ännu mer och på så sätt få ut mesta möjliga nytta för skattepengarna, konstaterar Per Strandberg, enhetschef för offentlig utemiljö på Nacka kommun.

Kontraktet är värt 78 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079