23948sdkhjf

Transports nya avtal klart

Svenska Transportarbetareförbundet har tecknat nytt kollektivavtal. Det nya Transportavtalet innebär löneökningar på upp till 9,1 procent fördelat på två år.

Överenskommelsen mellan Svenska Transportarbetareförbundet och Biltrafikens Arbetsgivareförbund nåddes i torsdags och innebär löneökningar på 1 080 och 1 500 kronor per månad under det första året. 

Under det andra året höjs lönerna med mellan 900 och 1 124 kronor per månad

– I en svår tid har vi fått igenom historiskt höga löneökningar till medlemmarna i Transport. Vi har stått upp för branschen och våra medlemmar i det tuffaste förhandlingsläget någonsin. Jag har hela tiden sagt pengar, pengar, pengar och lite till – det har vi ordnat, säger Tommy Wreeth, Transports förbundsordförande, i en kommentar.

Bland åkeribranschens medlemmar får majoriteten en löneökning på 4,9 procent år ett och 3,6 procent år två medan terminalsektorn får ökningar på mellan 4,4–5,3 procent år ett och 3,5–3,8 procent år två.

– Avtalet innebär löneökningar som passar vårt avtal och som är bra för transportsektorn. Vi har visat att Transport vågar, försöker och kan in i det sista för att göra det bästa för medlemmarna, även i svåra tider. Sista budet som vi fick från arbetsgivarna var för bra för att ta till stridsåtgärder. Min bedömning är att avtalet är det bästa som går att få sett utifrån förutsättningarna i årets avtalsrörelse, säger Tommy Wreeth.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095