23948sdkhjf

Ramuddens nya förvärv

Flera års nära samarbete slutar med att Ramudden köper ett Östersundsbaserat företag, en affär som ska öka säkerhetsnivån i hela koncernen.

Ramudden har förvärvat 100 procent av aktierna i Worxsafe AB, som utvecklar säkerhetsprodukter för vägarbetsplatser och infrastrukturprojekt.

– Vi har under flera år haft ett nära samarbete med Pär och Worxsafe. Tillsammans har vi höjt säkerhetsnivån på våra vägar och arbetsplatser med nytt innovativt material – inte minst vår senaste barriär, SVEA som vi utvecklat tillsammans, säger Ramuddens vd Morten Finslo i ett pressmeddelande.

– Nu tar vi nästa steg i vårt samarbete med fokus att öka säkerhetsnivån tvärs samtliga länder inom Ramudden Global, båda för trafiksäkerhet och andra infrastrukturrelaterade arbeten.

Worxsafe AB, har sin bas i Östersund, där sker också all utveckling. Produkterna säljs främst i Norden och Nordamerika.

Företagets vd och grundare Pär Johansson hoppas att affären ska ge verksamheten mer kraft.

– Vi ser fram emot att vara en del av Ramudden och tillsammans öka säkerheten på arbetsplatser i Europa och Nordamerika. Tillsammans får vi ytterligare kraft att höja kvalitén och snabbare agera på marknadsbehov med nya innovativa produkter, säger han i pressmeddelandet.

Sedan 2020 ingår Ramudden i Ramudden Global, en koncern som finns i tolv länder med över 4 500 anställda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047