23948sdkhjf

Svevia behåller uppdraget för vägunderhåll i Edsbyn

Svevia har återigen fått Trafikverkets förtroende att sköta underhållet av statliga vägar i Edsbyns driftområde. Det nya kontraktet gäller i minst fyra år och börjar den 1 september.

I Edsbyns driftområde möter Svevia varierande förutsättningar för vägunderhåll. Området präglas av en blandning av flacka och höglänta landskap, vilket kräver skiftande åtgärder.

– När det till exempel regnar i Edsbyn och vi kallar ut resurser för att halkbekämpa, så är det snöfall och snöplogning som gäller i Harsa, säger Anders Lindholm, Svevia.

Driftområdet omfattar totalt 826 kilometer väg, varav 137 kilometer är grusväg. Det sträcker sig över kommunerna Ovanåker, Ljusdal och Bollnäs samt mindre delar av Rättvik- och Ockelbo kommun. Som vägentreprenör ansvarar Svevia för det löpande underhållet av vägarna året om och dygnet runt.

Anders Lindholm påpekar att underhållet inte enbart handlar om vinterarbete, utan även om att sköta vägtrummor, diken, vägskyltar och annan utrustning inom vägområdet under barmarksäsongen. Kontraktet omfattar beredskap året om och dygnet runt.

De två största trafiklederna i området är riksväg 50 och riksväg 84. Det nya kontraktet är värt cirka 33 miljoner kronor per år och inkluderar möjlighet till förlängning med ytterligare två optionsår.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Peab bygger testbana för 730 miljoner
Kontrollera betongen med drönare och AI
SCB: Byggtakten minskar
Ny säkerhetsnivå utlovas
Swecons servicemarknadschef summerar sitt första år
Snøhetta visar vägen till koldioxidneutrala byggnader

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125