23948sdkhjf

Sweco förvärvar Metrias plan- och mättjänster

Sweco utökar sin verksamhet genom att förvärva affärsområdet Plan- och mättjänster från Metria AB, en del av Sikri Group ASA, och befäster sin ställning som en marknadsledare inom mätningsteknik i Sverige.

Genom förvärvet av Metrias plan- och mättjänster, som är specialister på plan- och mättekniska tjänster för samhällsbyggnadsprocessen, utökar Sweco sin mätningstekniksenhet från cirka 200 till 300 medarbetare. 

Metrias affärsområde har en bred geografisk närvaro över hela landet samt en stark position mot kommuner som kundgrupp. Affärsområdet har cirka 110 medarbetare på 20 orter och en årlig omsättning på cirka 130 miljoner svenska kronor.

– Med förvärvet av Metrias affärsområde Plan- och mättjänster blir vi marknadsledande inom mätningsteknik och kan göra ännu mer skillnad för våra kunder och för framtidens hållbara samhällen, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

Martina Söderström, divisionschef Environment & Planning, Sweco Sverige, menar att plan- och mättekniska tjänster är viktiga förutsättningar för hållbar samhällsutveckling och att efterfrågan på avancerade tjänster inom området ökar. Swecos affärsenhet Mätningsteknik har under det senaste året vuxit organiskt med drygt 30 procent.

Jonas Åkerman, vd Metria, ser förvärvet som ett positivt steg för alla inblandade parter och menar att det ger möjligheter för både kunder och medarbetare. Metria kommer i framtiden att fokusera på sin kärnverksamhet, digitala lösningar och tjänster inom GIS, geodata, affärs- och fastighetsinformation.

Sweco har tecknat avtal om att förvärva plan- och mättjänster, medan Metria fortsätter att driva affärsområdet Geoinformation. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078