23948sdkhjf

Nordschakt byter till grävmaskin från Volvo

Nordschakt, en entreprenadfirma i Hedemora, har nyligen uppgraderat sin maskinpark med en Volvo EC550EL grävmaskin. I ett blogginlägg från Swecon uppger grävmaskinisten Jan-Erik Stillfors sina erfarenheter av den nya maskinen och de förändringar han märkt.

Enligt Jan-Erik är den nya maskinen större än den tidigare, vilket han menar har resulterat i förbättrad prestanda. Dessutom uppges bränsleförbrukningen ha minskat med 14 liter per timme.

Jan-Erik föredrar Volvo-maskiner och menar att de är av hög kvalitet.

– Volvo gör ju bra grejor, så är det bara. Och komforten kan ingen annan mäta sig med, säger han.

På Nordschakts arbetsplats i en bergtäkt utanför Falun finns även andra Volvo-maskiner, bland annat en ett år gammal Volvo L260H hjullastare och en mobil kross utrustad med en Volvo Penta-motor. 

Fredrik Andersson, grundare av Nordschakt, kommenterar i blogginlägget att han tycker att detta är en bra kombination för företaget.

Nordschakt har även tecknat serviceavtal med Swecon för sina Volvomaskiner och använder sig av plattformen mySwecon för att beställa reservdelar och hitta nödvändiga maskindokument. Fredrik Andersson berättar att samarbetet med Swecon har förenklat arbetet för företaget.

– Det funkar bra och det blir extra smidigt med mySwecon.

Företaget, som startade för 18 år sedan med en anställd och två hjullastare, har vuxit stadigt och prioriterar lönsamhet framför tillväxt. Nordschakt har även mottagit flera utmärkelser, bland annat Årets Företag i Hedemora 2016.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094