23948sdkhjf

Svevia tar ansvar för Sundsvalls vägunderhåll

Svevia har fått i uppdrag av Trafikverket att sköta underhållet av de statliga vägarna inom driftområde Sundsvall under de kommande fyra åren. Uppdraget omfattar totalt 1 342 kilometer väg, inklusive högtrafikerade E4 och E14.

Sundsvall, en växande marknad för infrastrukturprojekt, har länge haft Svevia som en betydande aktör. Genom att överta vägunderhållet förstärker företaget sin position i regionen.

Anders Lindholm, Svevia, uttrycker förhoppningar om att kunna öka marknadsandelarna inom underhåll och service för kommuner, vägföreningar och privata aktörer.

Svevias uppdrag som vägentreprenör innebär att säkerställa säkra och framkomliga vägar året runt och dygnet runt. Under vintern fokuserar företaget på vinterväghållning såsom halkbekämpning, plogning och snöröjning. Under barmarksäsongen utförs löpande underhåll av hela vägområdet, inklusive diken, vägtrummor, skyltar och räcken.

– Det är framför allt längs E4:an och E14 som tempot är högt och trafikbelastningen stor med flera viktiga trafikplatser. I kontraktet ingår beredskap året om och dygnet runt. Vi bevakar väder, nederbörd och väglag med hjälp av mätdata, modern teknik och meteorologiska tjänster, säger Anders Lindholm.

Svevia ingår även i den samhällsberedskap som krävs vid oväntade händelser på vägen, exempelvis nedfallna träd eller skadade säkerhetsräcken som snabbt måste åtgärdas.

Driftområdet täcker stora delar av Sundsvalls och Timrå kommuner, men även delar av Härnösand, Sollefteå, Ragunda och Nordanstigs kommuner. Grannområdena Ånge, Kramfors och Sollefteå ingår också, där Svevia redan ansvarar för vägunderhållet. Det nyligen tecknade kontraktet uppgår till cirka 77 miljoner kronor per år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079