23948sdkhjf

Peab stärker säkerhetskulturen med Säkerhetsdagen

Peab anordnar årets Säkerhetsdag med temat ”Tänk efter före!” för att förbättra säkerhetskulturen och minska olycksrisker inom bygg- och anläggningsbranschen. Fokus ligger på förberedelser, planering och individens bidrag till säkerheten på arbetsplatsen.

Den 26 april anordnar Peab sin årliga Säkerhetsdag, en händelse som syftar till att stärka säkerhetskulturen och höja riskmedvetenheten bland medarbetarna. I år står temat ”Tänk efter före!” i centrum, vilket betonar vikten av att varje individ är väl förberedd inför arbetsdagens utmaningar och risker.

Inom bygg- och anläggningsbranschen är arbetsmiljöriskerna ständigt närvarande, både nya och återkommande. En god säkerhetskultur med ständig riskmedvetenhet, engagemang och god planering är grundläggande för att minimera olycksrisker. Under Säkerhetsdagen uppmärksammas vikten av förberedelser och planering för att öka medarbetarnas förståelse för hur de individuellt bidrar till en säker arbetsmiljö.

Som en del av dagen genomförs en övning där medarbetarna får reflektera över hur väl förberedda de är inför arbetsdagen, för att sedan diskutera risker och bästa sätt att hantera dem tillsammans. Stefan Danielsson, affärsområdeschef Bygg på Peab, poängterar att varje risk som hanteras är en potentiell olycka mindre.

Lotta Brändström, affärsområdeschef Anläggning på Peab, betonar vikten av att ständigt arbeta med säkerhetskulturen och att ingen ska möta risker oförberedd. Säkerhetsdagen är en återkommande aktivitet som ligger nära den internationella dagen för säkerhet och hälsa på arbetet och genomförs samtidigt i alla nordiska länder med en gemensam agenda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109