23948sdkhjf

Nytt avtal på plats

Avtalsrörelsen är i full gång och nu är ett av dem klart: det som gäller drygt 42 000 tjänstemän inom bygg och anläggning.

Byggföretagen har kommit överens med Ledarna, Sveriges Ingenjörer och Unionen om ett nytt Tjänstemannaavtal som ska gälla i 24 månader.

– Byggföretagen gick in i avtalsrörelsen med en ambition om att bibehålla Tjänstemannaavtalets flexibilitet och goda möjligheter till lokala överenskommelser. Det är glädjande att vi nu har en överenskommelse som ligger i linje med det, säger Johanna Vilhelmsson, avtalsansvarig för Tjänstemannaavtalet, Byggföretagen.

Enligt Byggföretagen är löneavtalen med Ledarna och Sveriges Ingenjörer fortsatt sifferlösa processlöneavtal medan löneavtalet med Unionen fortsatt är ett pottlöneavtal.

Parterna kommer att fortsätta att arbeta med viktiga frågor under avtalsperioden.

- Parterna kommer gemensamt undersöka hur arbetsbelastningen och möjligheterna till återhämtning ser ut för branschens tjänstemän och chefer. Därtill ska Byggföretagen och Unionen arbeta vidare för att nå ett nytt löneavtal att anta i nästa avtalsrörelse, säger Johanna Vilhelmsson.

Det nya avtalet gäller från den 1 april 2023 till den 31 mars 2025.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078