23948sdkhjf

Toppnotering för Svevia

Svevias orderingång under det första kvartalet var den högsta någonsin i företagets historia, mycket tack vare division Drift.

Svevia presenterade nyligen sin kvartalsrapport och berättar bland annat att orderingången uppgick till 5,5 miljarder kronor (5,3), något som enligt ett pressmeddelande är den högsta i bolagets historia.

– Vi har inlett 2023 mycket starkt med en toppnotering vad gäller både orderingång och orderstock, säger Anders Gustafsson, vd och koncernchef i Svevia.

– Trots en turbulent omvärld fortsätter Svevia att växa lönsamt. Det är tydligt att vår specialistinriktning inom vägar och annan infrastruktur ger resultat även i osäkra tider

Även orderstocken var rekordstor uppger Svevia: 13,5 miljarder kronor att jämföra med 11,9.

Rörelseresultatet är i nivån med fjolåret: -4 miljoner kronor (5), något som Svevia betecknar som normalt för säsongen.

Enligt Svevia är det framförallt division Drift som bidragit till den starka orderingången, företaget har kammat hem många anbud inom vägdrift och underhåll.

Divisionerna Anläggning och Industri anses dock också lyckosamma när det gäller orderingången.

– Det finns fortfarande ett stort behov av infrastruktursatsningar där Svevias erfarenhet och kompetens bidrar. En robust infrastruktur är grunden för ett hållbart samhälle och en förutsättning för att stå emot såväl följderna av klimatförändringarna som de utmaningar en osäker omvärld innebär. Här står Svevia redo att bidra, säger Anders Gustafsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078