23948sdkhjf

JM vill säga upp 200

Minskad bostadsförsäljning får JM att vidta åtgärder, företaget varslar nu om uppsägningar och totalt cirka 200 medarbetare berörs.

Byggjätten JM uppger i ett pressmeddelande att det försämrade konjunkturläget gör att man tänker dimensionera verksamheten för lägre produktionsvolymer.

Rent konkret innebär det att man på tisdagen lade ett varsel för att minska koncernens bemanning med cirka 200 medarbetare.

– Vi är i ett läge där vi behöver vidta åtgärder för att anpassa våra kostnader till en lägre produktionsvolym under rådande marknadsförutsättningar, säger Johan Skoglund, vd och koncernchef

Enligt JM ser man en avsevärt minskad bostadsförsäljning och eftersom man har en strategi som innebär att det måste finnas en tydlig efterfrågan för bostadsprojekten anser man det ”nödvändigt att anpassa verksamheten till de marknadsmässiga förutsättningar som bedöms råda under överskådlig tid”.

– Det är mycket tungt att som ett led i det behöva fatta beslut om att minska bemanningen och att medarbetare kommer att drabbas till följd av konjunkturläget, säger Johan Skoglund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078