23948sdkhjf

Stryktåliga skopor utlovas

Ett nytt gäng sorteringsskopor kommer till Sverige, de fem modellerna är gjorda för kompakta maskiner och ska tåla både tuffa miljöer och krävande material.

Finska Allu har redan hunnit lansera serien Veloci i flera andra europiska länder och nu är det dags även för den svenska marknaden.

Skoporna är gjorda för kompakta grävmaskiner, lastmaskiner, teleskoplastare, kompaktlastare och traktorer.

De främsta användningsområdena är markplanering, jordsortering, materialåtervinning och skyddsfyllning.

Sorteringsstjärnorna tillverkas i polyuretan, enligt Allu innebär detta att materialet faller genom skopan utan att krossas eller rivas ner. Skräp och överfraktioner ska satta kvar och separeras från det återanvändbara materialet.

Enligt Allu är den funktionen särskilt lämplig vid kompostering; vegetationen ska stanna i skopan utan att rivas sönder och förorena slutprodukten.

Skoporna har ramar i stål med helsvetsade fogar, Allu uppger att konstruktionen testas noggrant och garanterar maximal arbetsbelastning.

– Det är en spännande tid nu när Allu introducerar Veloci - anpassad för mindre grävmaskiner. Allu Veloci kommer stärka vårt erbjudande och vår support till våra kunder och totalt sett vår operativa närvaro i Sverige, säger Jeroen Hinnen, global försäljningschef på Allu.

Serien består av fem modeller som ska kunna användas för både sorterings-, blandnings- och luftningsapplikationer.

Skoporna har fått en, två eller tre hydraulmotorer och ramen har ett tredubbelt golv, enligt Allu blir skoporna därför robusta och stryktåliga även i tuffa miljöer och med krävande material.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08