23948sdkhjf

Nytt system ska få betongpumpen att stå stadigt

Swerocks nya eldrivna betongpumpar har fått ett fullflexibelt uppställningssystem. Förutom att säkra arbetsplatsen ska det underlätta för maskinisten att utföra sitt arbete.

Det nya systemet iSC Fullflex är ett steglöst uppställningssystem för betongpumpar. Det innebär att stödbenen inte längre är begränsade till fasta uppställningspunkter som tidigare. 

Systemet ska indikera exakt vilket arbetsområde som är möjligt och säkert vid vald uppställning. Det finns också avkänningspunkter som ska övervaka pumpen och hindra den från att användas utanför säkra och tillåtna ramar, vara i farozon för att välta eller sjunka genom marken.

– Betongpumpens största risk ute på arbetsplatsen är att den ska välta. Att det nya steglösa uppställningssystemet minskar denna risk avsevärt ser vi som den största fördelen. Vi är stolta över att få vara först ut med att använda det nya systemet, säger Hans Orest, fordonsansvarig på Swerock.

Utöver uppställningssystem är Swerocks nya hybridpumpar också utrustade med det uppdaterade styrsystemet Ergonic 3. Ett system som utlovas ha ett mer användarvänligt och driftsäkert gränssnitt med uppdaterad radiostyrning, tydligare och mer pedagogiska displayer samt enklare felsökning.

Säkerhet och hållbarhet har varit ledord i det samarbete som finns mellan Swerock, den tyska maskinleverantören Putzmeister och PM Nordic. De nya framtagna systemen uppges vara frukten av ett utvecklingsarbete i just den andan.

– Swerock sätter säkerheten först och det betyder också att vi måste investera i de absolut säkraste systemen och lösningarna, för våra medarbetare och våra kunder, säger Hans Orest, fordonsansvarig på Swerock.

– Swerock har för oss i många år varit en nära samarbetspartner och en positiv kraft i att utveckla produkter och ta branschen i en positiv riktning, med fokus på säkerhet, kvalitet, hållbarhet och trygghet. Att resultatet och samarbetet fungerat bra i så många år beror till stor del på att alla involverade parter delar dessa värderingar. Vi strävar också alla efter att utveckla och använda maskiner som återspeglar detta, säger Mattias Edvardsson på PM Nordic.

Fakta:


Hybridpumparna kör på HVO fram till arbetsplatsen och kopplas sedan in med hjälp av ett 63 eller 125 ampereuttag för att drivas helt och hållet på el. 

Maskinen reglerar automatiskt och kontinuerligt tryck, flöde och effekt för att hela tiden optimera energiförbrukningen vilket kan följas och styras via maskinens styrsystem. 

Oavsett driftläge skapas en reducerande ljudvolym vilket även i sig ska innebära en säkrare och mer behaglig arbetsmiljö.

Källa: Swerock

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081