23948sdkhjf

Hamm har hittat ett nytt svenskt hem

Wirtgen Sweden AB har skaffat sin första svenska Hamm-återförsäljare, en partner som dessutom ska serva företagets övriga varumärken.

Wirtgen Sweden AB, som är ett helägt dotterbolag till Wirtgen Group, har sålt Hamms vältar i egen regi sedan 1990-talet.

Nu skaffar man sig för första gången en svensk återförsäljare för just dessa produkter: Norrmaskiner.

– Vi gör detta för att få bättre täckning i Norra Sverige där marknaden är expansiv och Norrmaskiner är också med i John Deere familjen, förklarar Wirtgen Swedens vd Mattias Johansson.

Norrmaskiner finns i Luleå, Skellefteå och Umeå och säljer bland annat John Deeres lantbruksmaskiner, Kramers lastmaaskiner, AVants kompaktlastare och Holms redskap.

Nu ska man alltså ta sig an även välttillverkaren Hamms produkter.

– Med Norrmaskiner får vi en stark och pålitlig försäljningspartner från Gävleborg till Norrbotten, säger Mattias Johansson.

– Det känns som ett bra och naturligt steg att expandera i John Deere familjen och detta ligger till grund för mer samarbete i framtiden i Norra Sverige. Norrmaskiner kommer också att vara vår servicepartner för Wirtgen Groups övriga märken i dessa områden och det ger våra kunder ett större nätverk och närhet till service i hela Sverige, säger Mattias Johansson.

Norrmaskiners vd Henrik Lavin gläds åt det nya uppdraget.

– Vi blir första återförsäljare som ingår ett avtal med John Deereägda Wirtgen Group att få sälja och serva Hamm vältar. Det känns extra spännande och intressant med tanke på den stora industrisatsning som sker i norra Sverige just nu, säger Norrmaskiners vd Henrik Lavin.

Han anser att maskinerna passar väl in i Norrmaskiners produktprogram

– De är uppkopplade mot JD-Link liksom John Deeres produkter, och håller en mycket hög kvalité.

Hamm har vältar från 1,5–25 ton och Norrmaskiners första steg nu är att. utbilda servicetekniker, reservdelssäljare och maskinsäljare.

De första maskinerna ska redan ha anlänt till företaget.

I Wirten Group ingår en rad olika varumärken, förutom Hamms vältar ingår också olika typer av vägmaskiner från Wirtgen Kleemann, Vögele och Benninghoven. Koncernen ägs dessutom av John Deere, som förutom lantbruksmaskiner och traktorer också tillverkar olika typer av entreprenadmaskiner, i fjol landade till exempel den första John Deere hyveln i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078