23948sdkhjf

Wästbygg Gruppen ska bygga ny anläggning för grönt stålprojekt

Wästbygg Gruppens dotterbolag Logistic Contractor har ingått avtal med H2 Green Steel om att bygga delar av en anläggning för grönt stål i Boden, med ett ordervärde på cirka 1,7 miljarder kronor.

Wästbygg Gruppens koncernbolag Logistic Contractor har ingått avtal med H2 Green Steel om att uppföra delar av en anläggning för produktion av grönt stål i Boden. Avtalet omfattar en byggnad på 150 000 kvadratmeter och ordervärdet uppgår till cirka 1,7 miljarder kronor. Affären är dock villkorad av att H2 Green Steel får finansiering för projektet och ordervärdet kommer att inkluderas i Wästbygg Gruppens orderingång först efter att beställaren erhållit ett positivt finansieringsbeslut.

Logistic Contractor, som tidigare byggde Northvolts batterifabrik i Skellefteå, ser samarbetet med H2 Green Steel som en viktig del av den gröna omställningen i Sverige. Benn Karlberg, vd för Logistic Contractor AB, uttrycker sin stolthet över att ha valts som samarbetspartner.

– Vi är oerhört stolta över att H2 Green Steel valt oss som samarbetspartner i sin stora satsning på att vara en del av den gröna omställningen i Sverige. För oss är uppdraget ett tydligt kvitto på den kapacitet vi har som byggare av stora industrianläggningar när vi nu, efter Northvolts batterifabrik i Skellefteå, får teckna avtal om ytterligare ett prestigeprojekt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094