23948sdkhjf

Volvo presenterar nytt lyftläge för rivningsbommar

Utökad mångsidighet, potentiellt minskade koldioxidutsläpp och möjlighet till sänkta ägandekostnader – Volvo Construction Equipment introducerar ett nytt lyftläge för flerfunktionella rivningsbommar, framtaget för Volvomaskiner med hög räckvidd.

Volvo CE uppger att företaget har identifierat rivningsbranschens behov av mångsidiga och effektiva maskiner och presenterar nu en lösning för lastning och lossning av flerfunktionella rivningsmaskiner.

Lösningen kan innebära lägre ägandekostnader, tidsbesparingar och ökad flexibilitet samt bidra till minskade koldioxidutsläpp i en tid då bränslepriser är höga och klimatfrågor prioriteras.

Det nya lyftläget kan monteras på företagets grävare med hög räckvidd i E-serien: EC380E HR, EC480E HR och EC750E HR. Dessa maskiner kan konfigureras med olika förlängningar och bommar för att utföra en rad olika uppgifter.

Martijn Donkersloot, ansvarig för specialapplikationslösningar inom rivning, återvinning och grävmaskinsmodifieringar för Volvo CE:s försäljningsregion Europa och internationellt, förklarar.

– Fördelarna innefattar inte bara sänkta ägandekostnader genom att eliminera behovet av en mobilkran eller en andra grävmaskin, utan även ökad flexibilitet tack vare tidsbesparingar då det inte längre behövs en tredje part för lastning och lossning. Dessutom minskar koldioxidavtrycket eftersom färre fordon krävs på platsen.

Den framtagna lösningen består av en maskinprogramvara specifikt utvecklad för kontrollerad lyftning av utrustning, samt visuella varningar utanför hytten. Programvaran reglerar även hydraultrycket och motorvarvtalet för att styra maskinens rörelsehastighet under lyftet, vilket säkerställer säkerhet.

Volvo CE:s nya lyftläge för flerfunktionella rivningsbommar kan möta rivningsbranschens behov samtidigt som det potentiellt sänker kundernas kostnader, minskar deras koldioxidutsläpp, sparar tid och ökar flexibiliteten på arbetsplatsen.

Johan Henrysson, produktchef grävmaskiner på återförsäljaren Swecon, kommenterar.

– Volvo CE:s unika rivningsmaskiner med smarta lösningar är väl accepterade på den svenska marknaden och vi ser ett stort intresse från våra kunder i detta komplexa segment som kräver maskiner med stor flexibilitet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078