23948sdkhjf

Vd:n för gruvbolaget lämnar med omedelbar verkan

Under nio år har han varit vd för gruvbolaget men nu lämnar han den posten. 

Gruvbolaget Beowulf Mining, vars dotterbolag Jokkmokk Iron vill starta gruva i Kallak/Gállok, meddelar att bolagets vd, Kurt Budge, lämnar bolaget med omedelbar verkan för att driva andra affärsintressen. Kurt Budge har varit med i företaget i nio år. 

– Jag utsågs till VD för Beowulf 2014 och under dessa nio år har jag strävat efter att leverera tillväxt och värde för alla intressenter. Världen behöver en grön omställning och här kan gruvindustrin spela en avgörande roll för försörjningen av kritiska råmineraler. Eftersom exploateringskoncessionen för Kallak North har tilldelats och på grund av projektets karaktär och dess läge är det dags för mig att avgå när projektet och företaget går vidare till nästa fas. Jag kommer att fortsätta följa bolagets fortsatta spännande resa och önskar teamet lycka till, säger Kurt Budge i ett pressmeddelande. 

Kurt Budge ersätts av Johan Röstin som kommer att fungera som arbetande styrelseordförande och tillförordnad vd tills en permanent efterträdare utses.

Styrelsen är övertygad om denna interimslösning och Johans förmåga att leda bolaget under denna övergångsperiod. Beowulf står fast vid sitt uppdrag och sina värderingar och Bolaget ser fram emot att fortsätta sitt arbete med att tillhandahålla hållbar gruvdrift i Jokkmokk Iron (Sverige), Grafintec (Finland) och Vardar Minerals (Kosovo).

Johan Röstin, arbetande styrelseordförande och tillförordnad vd, kommenterar:

– Kurt har en djup förståelse för bransch- och marknadstrender och har kunnat utveckla och genomföra effektiva strategier för att möta företagets mål. Hans närvaro har varit avgörande för företaget, särskilt för att uppnå den framgångsrika leveransen av exploateringskoncessionen för Kallak North. Dessutom har Kurt under sin tid hjälpt till att bygga tre framgångsrika företag som alla kan fungera oberoende för att ge framtida värde till Beowulf och dess intressenter. Vi vill tacka Kurt för hans mångåriga tjänst och önskar honom all lycka i hans framtida strävanden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078