23948sdkhjf

Nytt pilotprojekt mot oegentligheter inom byggbranschen

Byggföretagen introducerar pilotprojektet "Sunda byggen" i samarbete med Brixly och Göteborgs Stad för att bekämpa brottslighet på byggarbetsplatser och främja sund konkurrens.

Projektets mål är att utveckla en kvalitetssäkrad metod som gör det svårare att begå brott på arbetsplatser inom byggsektorn. Genom samarbete med Byggföretagens medlemsföretag Brixly och beställaren Göteborgs Stad, hoppas de kunna etablera en modell som kan användas av hela branschen.

Läs också: Nytt byggavtal – ”Tar ansvar i bistert konjunkturläge”

"Sunda byggen" syftar till att skapa en mer attraktiv, sund och säker byggbransch, enligt Johan Flodin, nationell projektledare för sund konkurrens på Byggföretagen. 

– Det här pilotprojektet görs för att testa flera kraftfulla verktyg för att stävja oegentligheter i branschen, så att en färdig produkt blir så bra som möjligt, säger Johan Flodin.

Pilotprojektet kommer att pågå i sex månader och involverar ett av åtta kvarter som Framtiden Byggutveckling bygger med hjälp av Brixly för Poseidon längs Litteraturgatan i Göteborg. Byggföretagen strävar efter att "Sunda byggen" ska bli en modell som både beställare och entreprenörer kan använda i sitt arbete för att främja sund konkurrens och goda arbetsförhållanden på byggarbetsplatser.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063