23948sdkhjf

Maskinleverantören byter vd

Söderberg & Haak, som bland annat säljer Bomags och Komatsus entreprenadmaskiner i Sverige, har fått en ny vd.

Företaget berättar att Jonas Jaenecke, som tillträdde som vd 2018, valt att lämna sin post för att i stället ägna mer tid åt sitt familjeföretag.

– Bolaget har stöpts om i grunden under dessa fem år, med ett ökat fokus på importörsrollen inom lantbruk samtidigt som vi breddat och växt inom entreprenad, säger Jonas Jaenecke.

– Man går nu in i nästa fas och då tycker jag att det är ett bra tillfälle att lämna över till någon annan, med en ännu tydligare profil mot sälj och marknad.

Bolagets ordförande Sven Knutsson uppger att styrelsen fick beskedet om Jaenckes planer redan i höstas.

– Detta gjorde att vi kunde genomföra en strukturerad och noggrann rekrytering utan någon stress när vi sökte Jonas efterträdare.

Efterträdaren heter Gustaf Thuresson och tillträdde sin nya post redan den 1 maj.

Han har arbetat i maskinbranschen och med sälj i 13 år. Närmast kommer han från en post som produktteamschef på Swedish Agro.

– Jag är otroligt stolt över att ha fått möjligheten att ta mig an rollen som vd på Söderberg & Haak och jag hoppas och tror att min långa erfarenhet inom maskinbranschen kommer hjälpa mig att utveckla och driva företaget framåt. Vi har starka varumärken, kunnig personal och många duktiga återförsäljare, så jag tycker vi har alla förutsättningar att lyckas, säger Gustaf Turesson.

– Gustaf har en djup kunskap om branschen och har tydliga tankar med hur han vill driva bolaget på ett mer sälj- och kundorienterat sätt med ett delegerat ansvar. Jag tror att detta är precis vad som behövs nu när vi tar nästa steg i vår utveckling, säger Sven Knutsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093