23948sdkhjf

NCC tar sig an länssjukhuset i Trollhättan

NCC tecknar avtal med Västfastigheter gällande ombyggnation och tillbyggnad av operationsavdelningen på Norra Älvsborgs länssjukhus i Trollhättan.

Enligt ett pressmeddelande från NCC kommer företaget att genomföra delar av ombyggnationen och tillbyggnaden av operationsavdelningen för kirurgi på NÄL i Trollhättan. Detta sker i samarbete med Västfastigheter, som NCC tidigare har arbetat med vid flera uppdrag på sjukhuset, bland annat inom neonatalavdelningen, kardiologisalen och operationsenheten för gynekologi.

– Vi är stolta över att få vara med och fortsätta utveckla NÄL tillsammans med Västfastigheter. Genom vår erfarenhet från tidigare genomförda projekt och nära dialog med verksamheten kan vi hålla ett kvalitetssäkrat och effektivt arbetssätt, säger Joakim Antonsson, affärschef på NCC Building Sweden.

Projektet innebär om- och tillbyggnad av fyra operationssalar om cirka 1 100 kvadratmeter, samt skapandet av en ny operationssal för kärlintervention, en hybridsal på 400 kvadratmeter. Entreprenadarbetet enligt avtalet inleds omgående och beräknas vara färdigställt under 2024.

Affären, som är värd cirka 150 miljoner kronor, kommer att orderregistreras i NCC Building Swedens affärsområde under andra kvartalet 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078