23948sdkhjf

Maskinleverantörerna byter vd

Björn Bäckström går i pension efter 22 år, hans efterträdare är redan på plats och gör sig redo att guida medlemsföretagen in i framtiden.

Den 4 maj tillträdde Lina Tuvesson Hallmansom ny vd i Maskinleverantörerna, branschorganisationen som samlar leverantörer av mobila arbetsmaskiner.

Hon är utbildad jurist och har arbetat med Maskinleverantörerna sedan 2003. Under den tiden har hon bland annat ansvarat för juridisk rådgivning för medlemsföretagen, föreningens reklamationsråd samt mässverksamheten.

Lina Tuvesson Hallman har också varit aktiv i sektionernas verksamhet samt i samarbetet med nordiska och europeiska branschorganisationer.

– Jag ser fram emot att bidra till Maskinleverantörernas fortsatta utveckling tillsammans med medlemsföretagen, säger Lina Tuvesson Hallman.

– Maskinbranschen står inför spännande och utmanande förändringar och Maskinleverantörerna vill vara med och driva branschen framåt.

Hon ersätter Björn Bäckström som nu går i pension. Han har varit vd i organisationen sedan 2001, och har under de dryga två decennier som gått sedan dess bland annat arbetat mycket för att skapa och upprätthålla gymnasieskolor med ambition att höja kvaliteten på utbildningen och öka intresset för serviceteknikeryrket.

Han har också varit drivande när det gäller de reklamationsråd som ska lösa tvister, Björn Bäckström har dessutom spelat en stor roll när det gäller Maskinleverantörernas egen mässverksamhet – inte minst Svenska Maskinmässan som startades 2018.

– Jag vill passa på att tacka Björn för hans engagemang i Maskinleverantörerna, säger styrelsens ordförande Christer Söderberg.

– Vi har i dag en förening med en stark representation av marknadens leverantörer i branschen för mobila arbetsmaskiner. Detta är viktigt för att ha möjlighet verka och utveckla branschen med hänsyn till medlemmarnas och medlemmarnas kunders bästa.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062