23948sdkhjf

Mariam utsedd till Årets byggkvinna 2023

Mariam Mohammedamin, en inspirerande kvinna inom byggbranschen och arbetsledare på Tommy Byggare i Göteborg, har korats till Årets byggkvinna 2023.

Eventet ägde rum på Vasateatern i Stockholm den 10 maj, där ledande representanter från byggbranschen samlades för att fira årets vinnare.

Mariam Mohammedamin, som innehar en dubbelexamen som byggingenjör och inredningsarkitekt, har gjort ett avtryck genom sitt arbete på Tommy Byggare i Göteborg.

Läs också: Årets byggkvinna 2023: Tre förebilder i rampljuset

Juryn uttryckte sin beundran för Mohammedamin som en "ledstjärna för framtida kvinnor och flickor som vill söka sig till bygg- och anläggningsbranschen. Hon anses vara mer än bara en framstående yrkeskvinna; hon är också en inspirationskälla som visar att byggbranschen inte bara handlar om teknisk expertis, utan även om att bygga samhällen."

Mohammedamins förmåga att anpassa sig och hitta lösningar när hon mött motstånd har inte bara gjort henne till en framstående vinnare, utan också till en förebild för hur branschen bör bemöta utmaningar. Hon exemplifierar sitt motto, "Ingenting i världen är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid".

Juryn bestod av följande framstående personer inom byggbranschen: Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen, Johan Lindholm, förbundsordförande för Byggnads, Jeanet Corvinius, ordförande för Byggcheferna, Gabriella Lavecchia, förbundsordförande för SEKO, och Jonas Steen, ordförande i SME-utskottet, Byggföretagen.

Årets byggkvinna-priset syftar till att lyfta fram inspirerande kvinnliga förebilder i byggbranschen och bidra till en mer jämställd arbetsmiljö. Utmärkelsen, som först delades ut 2021, grundades av Byggföretagen och Sandra Mobaraki, även känd som Byggsandra, som har en passion för att lyfta fram kvinnor inom byggbranschen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094