23948sdkhjf

Svevia säkrar 13 nya kontrakt inom vägunderhåll

Svevia har säkrat 13 nya kontrakt med Trafikverket. Det innebär ansvar för underhåll av ytterligare 14 145 kilometer väg över de kommande fyra åren, i ett sammanlagt kontraktsvärde på cirka 2,3 miljarder kronor.

Svevia fortsätter att expandera genom att vinna 13 av totalt 19 nyligen utlysta kontrakt från Trafikverket. Från och med den första september är företaget ansvarigt för underhåll av ett extra 14 145 kilometer väg, vilket ger företaget ansvar för mer än hälften av Sveriges vägar.

Trafikverket delar upp Sverige i 108 geografiska driftområden, och basunderhållskontrakt för dessa områden upphandlas vanligtvis över en period på fyra år, med möjlighet till förlängning på ytterligare två år. Svevias 13 nya kontrakt sträcker sig över fyra år och har ett sammanlagt värde av cirka 2,3 miljarder kronor.

Olle Öberg, chef för division drift på Svevia, uttryckte sin tillfredsställelse över företagets framgång.

– Vi behåller vår starka ställning som Sveriges ledande entreprenör på drift och underhåll av vägar. Från och med den första september gör vi vägarna säkra och framkomliga i mer än halva Sverige. Vi växer också i Norge där vi i år räknat hem två driftområden.

Svevias uppdrag omfattar inte bara rutinmässigt vägunderhåll utan också trafiksäkerhetshöjande åtgärder, med beredskap 24 timmar om dygnet, året runt. Vintertid innefattar detta snöröjning och halkbekämpning, medan löpande underhåll genomförs under barmarksäsongen.

Öberg betonade företagets engagemang för teknisk innovation och miljömässig hållbarhet.

– Vi ligger i teknisk framkant när det gäller utveckling av modern teknik för uppföljning av utförda åtgärder. Med ai, avancerade sensorer och breda branschsamarbeten driver vi flera projekt för att öka trafiksäkerheten och minska vår negativa miljöpåverkan.

De nya kontrakten omfattar områdena Jokkmokk, Sollefteå, Sundsvall, Edsbyn, Gävle, Södra Roslagen, Kisa, Västervik, Vimmerby, Vetlanda, Linderödsåsen, Österlen samt Norra Bohuslän.

Olle Öberg avslutade med att understryka att vägunderhåll är en bransch med stora möjligheter. 

– Det här är en framtidsbransch med stora möjligheter till karriärutveckling. Arbetet utförs med frihet under ansvar och tillsammans med proffsiga kollegor, i ett samhällsbärande uppdrag för att säkra resor och transporter i landet, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078