23948sdkhjf

Zeppelin satsar på helhetslösningar

Caterpillars svenska generalagent Zeppelin lät rentalutbudet ta stor plats när företaget bjöd in kunder till ett par Zeppelindagar i Upplands Väsby.

Upplands Väsby. Företagets rentalsatsning har pågått i några år nu och Jesper Bratowski, platschef och säljare i Upplands Väsby, börjar vädra morgonluft.

– Zeppelin är en av Europas största uthyrare, vi kommer att växa även i Sverige, säger han.

Zeppelins uthyrningsverksamhet har anläggningar i Eslöv, Göteborg och Stockholm.

– Men vi finns också överallt där Zeppelin finns, betonar Jesper Bratowski.

I Stockholm har rentalavdelningen de större maskinerna i Upplands Väsby medan den lättare utrustningen som paddor, kompressorer, och bodar finns i en relativt nyöppnad depå i Årsta.

– I Upplands Väsby har vi teleskopmaskiner, grävmaskiner och vältar från tillverkare som Magni, Hydrema och Caterpillar, säger Jesper Bratowski.

– I Årsta har vi vibrostampar, kapmaskiner, generatorer, paddor, lasrar, kapmaskiner …

Fredrik Jonsson, som är sprillans färsk säljare på Zeppelin Sverige Rental, flikar in att man enkelt kan tillgodose de flesta behov.

– Behöver en kund en Hiltimaskin som vi inte har åker vi och köper en – och hyr ut den direkt.

Rental ligger i tiden men att starta en ny affärsverksamhet kräver förstås att folk känner till att man finns och frågar man en entreprenör vilka uthyrare som finns kanske Zeppelin inte är det första namnet som nämns.

– Men det ska vi ändra på, ler Fredrik Jonsson. 

Jesper Bratowski tror att en av fördelarna är att Zeppelin kan erbjuda både de stora maskinerna och den mindre utrustningen.

– En kund som hyr en stor grävare kan enkelt komplettera med några paddor och en kap.

– Vi fortsätter satsa på de stora projekten, vi kan erbjuda helhetslösningarna med allt från detaljschakten till den färdiga byggnaden.

Under Zeppelindagarna visade Zeppelin bland annat upp ett gäng nya tjältiningsaggregat från Heatwork.

– Med den kan man tina 80 centimeter på 200 kvadratmeter per dag, säger Fredrik Jonsson.

– Det byggs till exempel mycket hallar under vintern, när plattan ska gjutas är tjälen kvar och då kan ett tjältiningsaggregat komma väl till pass, säger Jesper Bratowski.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063