23948sdkhjf

Cramo köper företag

Cramo AB har ingått ett avtal om att förvärva samtliga aktier i ett privatägt uthyrningsföretag specialiserat på elverk och reservkraft för bland annat, bygg- och infrastrukturbranschen.

Enligt Cramo innebär förvärvet av KraftX AB, som är etablerat i Luleå, Strömsund, Örnsköldsvik, Ljusdal, Örebro, Stockholm, Alvesta, Göteborg och Malmö, att företaget stärks när det gäller produktutbud och kompetens inom en strategiskt viktig verksamhet.

– Förvärvet av KraftX är en betydelsefull del i vår fortsatta tillväxtresa, säger Cramo Abs vd Henrik Norrbom i ett pressmeddelande.

Han noterar att Cramo och KraftX har en ”mångårig och framgångsrik relation” där man kompletterat varandra i många olika projekt.

– Nu kan vi tillsammans erbjuda marknaden ett ännu bättre och enklare utbud av produkter, kompetens och hållbara produktivitetslösningar.

Cramo har också utsett en ny vd i KraftX. Marcus Sarstedt, som kommer från posten som distriktchef i Cramo Region Nord, ersätter Daniel Säll, som går tillbaka till Wallenberggruppen.

Enligt Cramo kommer verksamheten i KraftX att drivas vidare utan andra operativa förändringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08