23948sdkhjf

Cramo köper företag

Cramo AB har ingått ett avtal om att förvärva samtliga aktier i ett privatägt uthyrningsföretag specialiserat på elverk och reservkraft för bland annat, bygg- och infrastrukturbranschen.

Enligt Cramo innebär förvärvet av KraftX AB, som är etablerat i Luleå, Strömsund, Örnsköldsvik, Ljusdal, Örebro, Stockholm, Alvesta, Göteborg och Malmö, att företaget stärks när det gäller produktutbud och kompetens inom en strategiskt viktig verksamhet.

– Förvärvet av KraftX är en betydelsefull del i vår fortsatta tillväxtresa, säger Cramo Abs vd Henrik Norrbom i ett pressmeddelande.

Han noterar att Cramo och KraftX har en ”mångårig och framgångsrik relation” där man kompletterat varandra i många olika projekt.

– Nu kan vi tillsammans erbjuda marknaden ett ännu bättre och enklare utbud av produkter, kompetens och hållbara produktivitetslösningar.

Cramo har också utsett en ny vd i KraftX. Marcus Sarstedt, som kommer från posten som distriktchef i Cramo Region Nord, ersätter Daniel Säll, som går tillbaka till Wallenberggruppen.

Enligt Cramo kommer verksamheten i KraftX att drivas vidare utan andra operativa förändringar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Peab bygger testbana för 730 miljoner
Kontrollera betongen med drönare och AI
SCB: Byggtakten minskar
Ny säkerhetsnivå utlovas
Swecons servicemarknadschef summerar sitt första år
Snøhetta visar vägen till koldioxidneutrala byggnader

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14