23948sdkhjf

Engcons nya styrsystem förenklar installation av tiltrotatorer

Engcon meddelar att deras nya generationens styrsystem, DC3, nu är fullt kompatibelt med Cat Next Gen grävmaskiner (NGH) i storleksklasserna 13 till 35 ton. Detta innebär enklare installation av Engcons tiltrotatorer och styrsystem på Caterpillars maskiner, och erbjuder tillgång till alla tekniska funktioner på Cat NGH.

DC3 är Engcons senaste generationens styrsystem för tiltrotatorer, och det är utformat på en ny hård- och mjukvaruplattform. Detta underlättar installation och anslutning mot gränssnitt tillhandahållna av maskintillverkare, jämfört med traditionella eftermarknadsinstallationer.

Läs också: Rototilt vs Engcon – nu har domstolen sagt sitt

Tidigare krävdes dagar för att installera tiltrotatorer, men med DC3 kan detta nu göras på bara några timmar. 

– Med ökad efterfrågan av våra produkter på global nivå ser vi det som avgörande att göra vår tiltrotator mer tillgänglig för kunden. Lika viktigt är det att se till att kunden kan få ut det fulla värdet av vad både tiltrotator och maskin kan erbjuda. Med det nya gränssnittet för tredje parts tiltrotatorstöd tillgängligt på Cat NGH och vårt DC3-styrsystem kan båda nu uppnås, säger Fredrik Eklind, produktchef för styrsystem på Engcon.

Med denna nya kompatibilitet mellan Engcons styrsystem och Cat NGH-grävmaskiner, kan kunderna utnyttja all teknik som Cat NGH-maskiner har att erbjuda, utan att behöva lägga till extra sensorer eller modifiera maskinhytten.

Engcon planerar att lansera DC3-styrsystemet på marknaden senare i år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064