23948sdkhjf

Fräscha upp ansiktet med utsläpp från stålindustrin

Vattenfall lanserar ”Industrial Emissions Face Mist” – en ansiktsspray som ska belysa skönheten med fossilfri vätgas gjord på utsläpp från Hybrits pilotanläggning för fossilfritt stål. Samtidigt vill man nå en helt ny publik.

Stålindustrins utsläpp står för sju procent av världens totala koldioxidutsläpp. För att lyfta fram potentialen med fossilfri vätgas har Vattenfall släppt en facemist gjord på utsläpp från Hybrits pilotanläggning som använder just vätgas.

Fossilfri vätgas avger vatten istället för koldioxid när det används i industriella miljöer och är ett utsläpp så rent att man kan applicera det i ansiktet.

För att fronta kampanjen har Vattenfall valt den brittiska modellen och skådespelerskan Cara Delevingne som har ett brinnande klimatintresse.

Vi har pratat med Paul Morel, Brand Campaign Manager på Vattenfall, om den innovativa kampanjen för att uppmärksamma fossilfri vätgas.

– Samarbetet med Cara Delevingne bygger på att hon har ett etablerat engagemang i hållbarhetsfrågor i stort men också kring klimatfrågan. Hon har också en unik förmåga att nå ut till många människor.

Tanken är att skapa förståelse och intresse för fossilfri vätgas hos en bredare publik.

– Vi jobbar mycket med de här frågorna på Vattenfall, i olika former och mot vissa målgrupper. Men det är materia som kan vara ganska svår att förstå för gemene man och här fyller skönhetsprodukten en funktion för man kan göra kopplingen att utsläpp faktiskt kan vara förenat med något annat än koldioxid.

Han fortsätter:

– Om vi ska fortsätta bygga värdet i varumärket måste vi titta på hur vi kan nå ut till fler människor. Så det här är vårt sätt att få fler människor att få upp ögonen för Vattenfall och vårt löfte om en fossilfri framtid.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109