23948sdkhjf

Vindkraftsprojekt tar form i Småland genom Kanonaden Entreprenad och Vattenfall

Kanonaden Entreprenad, ett dotterbolag till AF Gruppen, har fått uppdraget att bygga vindkraftsparken Bruzaholm i Eksjö kommun på uppdrag av Vattenfall.

New Energy Innovation rapporterar att kontraktet för byggandet av Bruzaholm vindpark är värt totalt 210 miljoner kronor, exklusive moms​. Uppdraget innefattar ett komplett paket som inkluderar vägar, parkeringsplatser, grundläggningar för 21 turbiner och vindparkens interna elnätverk​​.

Läs också: Vindkraft ska byggas i Småland

Vindparken är utformad för att stödja vindturbiner med en total höjd av 240 meter. När det är klart kommer vindparken att ha en kapacitet på cirka 140 MW och en årlig produktion på 460 GWh, vilket utgör ett viktigt bidrag till elutbudet i södra Sverige​​.

– En av Kanonadens styrkor är den omfattande expertis som de har utvecklat över åren. Företaget närmar sig 500 färdigställda turbinfundament med tillhörande byggnadsarbete, vilket garanterar en effektiv leverans och nöjd kund. Vi är mycket nöjda med det förnyade förtroendet från Vattenfall, med vilka vi har samarbetat på flera tidigare vindkraftsprojekt i södra Sverige, säger Bård Frydenlund, koncerndirektör AF Gruppen​​, till New Energy Innovation.

Byggandet av vindkraftsparken Bruzaholm i Eksjö kommun kommer att påbörjas i sommar. Detta år kommer avverkning och vägarbeten att utföras, och 2024 kommer arbetet med fundament, parkeringsplatser och kabeldragning att fortsätta. Vindkraftsparken förväntas vara i drift hösten 2025​​.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11