23948sdkhjf

Svevia förvandlar Arlanda torg till en modern mötesplats

Svevia ska på uppdrag av Swedavia genomföra en omfattande finplanering av Arlanda torg, beläget i det nya Sky City-området. Arbetet startar nu i maj och beräknas vara färdigt i mitten av oktober. 

Finplaneringen av torget inkluderar läggning av betongmarkplattor, installation av belysning, anläggning av grönytor och plantering.

– Att vara involverad i detta projekt är en stor glädje. Trots att arbetet i stora drag liknar andra projekt vi utfört tidigare, skiljer det sig åt genom dess betydelse för Arlandas utveckling, säger Rodrigo Gebrie, entreprenadchef på Svevia.

Placeringen av torget, som ligger i direkt anslutning till Sky City, Clarion Hotell, Comfort Hotell, Sky City Office One och flygledartornet, medför dock utmaningar. Det är av största vikt att arbetet utförs med minimala störningar för den omgivande verksamheten och att trafikflödet vid arbetsplatsen löses på ett effektivt och säkert sätt.

– För att hantera trafiklogistiken på bästa möjliga vis har vi involverat Svevias specialister på trafikanordningar, säger Rodrigo Gebrie.

En annan central del av projektet är dess fokus på att minimera klimatpåverkan. Detta innebär att det ställs krav på valet av material, varor, fordon och arbetsmaskiner som används i projektet. Dessutom kommer så kallade eko-bodar med extra isolering att etableras på arbetsplatsen för att minska energianvändningen.

Projektets värde uppgår till cirka 8 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109