23948sdkhjf

Ny chef i utmanande tid

Svevias mål är att vara klimatneutrala 2045, en nyrekrytering ska hjälpa företaget nå dithän i en tid då branschen står inför stora förändringar.

Den 20 februari tillträdde Sofia Svensson som ny miljö- och klimatchef på Svevia.

–Sofia Svensson har en värdefull kombination av bred kompetens, mångårig erfarenhet av miljö- och hållbarhetsfrågor samt ledarskap som jag ser som mycket värdefull, säger Sara Tocklin, direktör HR och affärsstöd, Svevia.

Sofia Svensson har jobbat med hållbarhetsfrågor och miljö i över 20 år, bland annat som miljöchef för det rikstäckande bussbolaget Nobina och arbetat som hållbarhetskonsult och hållbarhetsstrateg på Stockholms stad.

– Jag ser fram emot att vara med i Svevias utvecklingsresa inom miljö- och klimatområdet och att tillsammans med alla kompetenta medarbetare bidra till omställningen för en mer hållbar anläggningsbransch, säger Sofia Svensson.

Sara Tocklin betraktar hållbarhet som en affärskritisk fråga och deklarerar att förändringar är nödvändiga inom anläggningsbranschen, som har en stor klimatpåverkan.

– Vi verkar i en bransch som står inför stora utmaningar och möjligheter inom miljö och klimatfrågor. Sofia kommer att bli en viktig nyckelspelare i bolagets arbete med att dels leda arbetet med att minimera negativ miljöpåverkan från verksamhetens arbetsplatser och projekt, dels att erbjuda våra kunder tjänster och produkter inom cirkularitet.

Sofia Svensson konstaterar att både teknik, material, energieffektivitet och arbetsmetoder är stadda i utvecklingen just nu.

– Utmaningen är att kombinera innovation och utveckling med ett långsiktigt strukturerat arbete och att med målstyrning och uppföljning hitta de lösningar som är anpassat till just den egna verksamhetens karaktär, affärsidé och organisation.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125