23948sdkhjf

Epiroc utlovar nytt flaggskepp

En helt ny plattform ska göra den radiostyrda borriggen mångsidig, bränslesnål och med en ”exceptionell” täckarea.

Epirocs nya borrigg Smartroc T25 R är kompakt och utvecklad för anläggningsindustri och stenbrott.

Epiroc lyfter särskilt fram att riggen fått en helt ny plattform, och det nya smarta kontrollsystemet RCS, som uppges bidra till en ”exceptionell täckarea”, ”utmärkta terrängegenskaper” och ”mångsidighet i användningsområdet”.

Enligt Epiroc inkluderar de tillgängliga bomvalen en svängradie på 45/45 alternativt 90/90. Dessa ska kunna kombineras med ett 5,5 eller ett 6,1 meters bomsystem, vilket ska ge en täckarea på 28 kvadratmeter (45/45) respektive 45 kvadratmeter (90/90).

Epiroc uppger att dessa egenskaper är kopplade till en rotationsenhet som ger 360 graders matarrörelse och en bomgeometri som gör det möjligt att borra precis intill riggen.

Epiroc lyfter också fram låg tyngdpunkt, brett utrymme mellan larvbanden och ett bomsystem som är lätt att styra, något som enligt företaget innebär utmärkta terrängegenskaper.

Företaget beskriver riggen som välbalanserad och stabil, och utlovar en säker arbetsmiljö och förbättrad produktivitet, eftersom riggen ska kunna förflyttas effektivt vilket innebär mer borrtid.

Riggen använder enligt Epiroc en kraftigt reducerad mängd hydraulolja, bränsleförbrukningen ska också vara optimerad tack vare det smarta RCS-styrsystemet. Epiroc ser detta som ett sätt att både minska klimatavtrycket och förbättra förarens arbetsmiljö.

Epiroc ser riggen som ovanligt mångsidig. Till exempel ska den nya 180-graders bomsvängen kunna kombineras med ett 360-graders vriddon, det finns tre olika matarlängder, man kan välja mellan stål- eller gummilarvband och transportdimensionerna är kompakta. Detta ska enligt Epiroc skapa möjligheter för nya borrapplikationer och nya marknader för användaren.

Riggen lanseras nu och blir den första i sitt segment att ingå i Epirocs Smartroc-familj.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14