23948sdkhjf

Hammerglass byter vd

Hammerglass, som tillverkar rutor till entreprenadmaskiner, har fått en ny vd som sätter sikte på nya marknader.

- Hammerglass är ett spännande företag och jag är här för att leda expansionen vidare och undersöka vilka marknader vi ska satsa på. Samtidigt ska vi befästa vår position i Sverige och Skandinavien som den givna leverantören av vandalsäkra glasningslösningar, säger Nicholas Németh, som tillträdde posten i början av maj.

Han förklarar att han tror stenhårt på det hårdcoatade polykarbonatmaterial företaget använder till entreprenadmaskiner, fönster och bullerskärmar

– Styrkan och hållbarheten är otrolig och det är ju materialets egenskaper som har gjort det möjligt att skapa alla de viktiga produkter som Hammerglass står bakom. Vi ska nu fortsätta att göra samhället tryggare för människor i olika miljöer. Säkerheten och tryggheten är den röda tråden i alla våra projekt.

Nicholas Németh har tidigare arbetat länge inom Assa Abloy och uppges ha ett stort internationellt nätverk och gedigen erfarenhet från olika typer av företagskulturer.

Nu ska han lära känna Hammerglass, som har sin tillverkning i skånska Förslöv.

– Jag har redan provat på att montera ihop en RABS-ram till en entreprenadmaskin, det kändes fantastiskt med tanke på att det är en säkerhetsprodukt som räddat liv på mer än en maskinförare.

Nicholas Németh efterträder Hammerglass grundare Bengt Nilsson som vd.

– Det känns verkligen tryggt att lämna över rodret till Nicholas. Med sin bakgrund och internationella erfarenhet har han det som krävs för att fortsätta vår tillväxtresa där vi år för år ökat andelen export i förhållande till vår omsättning, säger han.

– Vi har investerat i lokaler, struktur och bemanning för att ta nästa kliv, exempelvis har vi sedan årsskiftet ett nytt, mer tillverkningsorienterat affärssystem. Så jag önskar Nicholas varmt välkommen och ser fram emot att följa resan från styrelserummet, men också från min nya roll där fokus kommer att ligga på produkt- och marknadsutveckling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094