23948sdkhjf

Svevia utser Pär Gustafsson till avdelningschef för Ballast

Pär Gustafsson kommer nu att ta över rodret som avdelningschef för Ballast på Svevia, en ledande roll i företagets industriella division.

Ballastavdelningen är ansvarig för att driva berg- och grustäkter över hela landet och en kritisk del i Svevias affärsstruktur. Avdelningen spelar en strategisk roll och bidrar påtagligt till hela företagets värdekedja. 

Svevia uppger att med Pär Gustafssons långa erfarenhet och omfattande kunskap från väg- och anläggningssektorn kommer han att vara i spetsen för att utveckla företagets externa kundutbud inom Ballast.

– Pär Gustafsson har redan ett utbrett internt nätverk inom Svevia, och är uppskattad för sin karaktär, sina ledaregenskaper och sin förmåga att samarbeta. Dessa egenskaper kommer att vara till stor nytta i det viktiga interna arbete som är kopplat till affärsverksamheten, säger Tomas Johansson, divisionschef för Industri på Svevia.

Pär Gustafsson började sin karriär inom sektorn 2005, som arbetsledare på Vägverket Produktion. Sedan dess har han haft olika positioner inom Svevia, både inom industri- och driftdivisionerna. Senast kom han från en tjänst som arbetschef inom driftdivisionen i Jönköping.

Gustafsson uttrycker entusiasm inför företagets ambitioner att expandera, där strategiska förvärv är en central del.

– Ballastorganisationen är en nyckelfaktor för hela Svevias affärsstruktur och är avgörande för att företaget ska kunna fortsätta expandera, locka nya kundsegment och få fler marknadsandelar, säger han och fortsätter:

– Det är en spännande möjlighet att få vara med och leda detta arbete, samtidigt som det är utvecklande att få kliva in i en ny roll inom företaget. Jag ser fram emot att lära känna mina nya kollegor och att bidra till att stärka division Industris affärsverksamhet.

Pär Gustafsson kommer att påbörja sin nya roll som avdelningschef för Ballast den 14 augusti.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079