23948sdkhjf

Skanska leder vägen för hållbarhet inom entreprenadbranschen

I en utmärkelse av internationell dignitet utses Skanska av Financial Times och Statista till ”Climate Leader” för andra året i följd, vilket uppmärksammar företagets engagemang för hållbarhetsfrågor och framsteg inom koldioxid-minskning.

Utnämningen till ”Climate Leader” är resultatet av en granskning av företags utsläpp och klimatåtgärder utförd av Financial Times och dataanalysföretaget Statista. Utifrån flera kriterier baserade på verifierbar data rankades Skanska bland toppen. Endast en tiondel av de 4000 undersökta företagen nådde upp till de ställda kriterierna.

– Att få en plats på denna prestigefyllda lista en gång är imponerande, att lyckas två år i rad är en verklig bedrift. Detta bekräftar vårt konstanta arbete för att minska våra koldioxid-utsläpp, vilka vid utgången av årets första kvartal låg 57 procent under basåret 2015. säger Anders Danielsson, vd för Skanska.

Läs också: Fossilfritt när Skanska bygger gymnasium i Norge

Skanska berättar om företagets ambitioner att nå nettonoll i koldioxidutsläpp fram till 2045, både i sin egen verksamhet och i hela sin värdekedja. För att säkerställa att de är på rätt spår, har utsläppsminskningsmålen integrerats i det långsiktiga incitamentsprogrammet för företagets ledande chefer.

Företagets alla affärsenheter har också utvecklat klimatplaner som beskriver åtgärder och initiativ för att minska utsläppen i linje med koncernens övergripande mål.

– Vi fortsätter att fokusera på att uppgradera våra hållbara lösningar och drivkraften för nya innovationer för att ytterligare förbättra vår effektivitet och driva på utsläppsminskningar, säger Lena Hök, som ansvarar för Skanskas innovations och -hållbarhetsarbete och fortsätter:

– Energikrisen har bara förstärkt behovet av en energieffektiv och hållbart byggd miljö. Skanska är väl positionerat för att möta denna efterfrågan med vår expertis och våra lösningar inom hållbarhet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.076