23948sdkhjf

Ahlsell satsar 600 miljoner på nytt logistikcenter i Hallsberg

Wästbygg Gruppen AB:s dotterbolag Logistic Contractor kommer att uppföra en ny logistikanläggning för Ahlsell i Hallsberg.

Projektet, med ett ordervärde på 600 miljoner kronor, innebär skapandet av två byggnader på totalt 42 000 kvadratmeter samt ett kallager på 15 000 kvadratmeter.

Den nya anläggningen kommer att certifieras enligt Breeam nivå Excellent, vilket är en internationell certifiering för att säkerställa byggnadernas långsiktiga hållbarhet. Kriterierna för certifieringen innefattar bland annat energianvändning, materialval och inomhusklimat.

Läs också: Ny megaanläggning för logistik i Göteborg

Benn Karlberg, VD för Logistic Contractor, uttryckte entusiasm över det kommande projektet och förtroendet från Ahlsell.

– Det här är ett mycket intressant projekt där vi ser fram emot att få bidra med vår specialistkompetens inom logistikanläggningar för att skapa förutsättningar för Ahlsells offensiva framtidsplaner.

Planeringen för projektet inleds omgående, med förväntningar om att överlämna den nya anläggningen till Ahlsell vid slutet av 2024.

Daniel Johansson, Logistikchef för Ahlsell Sverige, hyllade Logistic Contractor för deras expertis och hållbarhetsambitioner.

– Logistic Contractor har värdefulla kunskaper kring logistikanläggningar och delar också vår höga hållbarhetsambition. Genom att investera i utbyggnaden säkerställer vi en effektiv och hållbar logistik även i framtiden, vilket skapar mervärden för både kunder och leverantörer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094