23948sdkhjf

Ovanlig auktion gav mersmak

KH Maskin och Maskinera träffade rätt med sin unika idé – intresset var stort när 150 objekt bjöds ut både live och digital men helt utan reservationspriser på en auktion som avslutas på fredag.

Järfälla. En ovanlig auktion är igång i veckan – KH Maskin lägger ut inte mindre än 150 objekt, varav flertalet är helt oanvända, på auktion.

Man väljer dessutom att helt skippa reservationspriserna.

– Allt ska bort, ler Tony Ferm, vd på KH Maskin.

Vi träffar honom ungefär ett dygn innan auktionen avslutas men han är redan mer än nöjd med evenemanget.

– Det har ju gått superbra! Det har varit ett jätteroligt samarbete med Maskinera och det är kul att få göra något helt nytt och sälja helt nya produkter utan reservationspris!

Den unika auktionen genomförs eftersom KH Maskin ska flytta sin verksamhet sisådär sex mil västerut – från Järfälla till Enköping.

KH Maskin har packat många flyttlådor, redan nästa vecka ska verksamheten, som bedrivits i fem år i Järfälla, vara igång i de nya lokalerna.

Att flytta kan vara tungt, KH Maskin bestämde sig dock för att se möjligheterna.

– Vi tänkte att vi kunde ju göra något roligt av det hela, och sälja en del istället för att frakta det till Enköping, säger Tony Ferm.

För att göra det riktigt roligt bestämde man sig för att skippa reservationspriser också.

– Det är riktigt fina grejer, det allra mest är helt oanvänt, kommenterar Tony Ferm.

KH Maskin genomför auktionen, som sker både på plats i Järfälla och digitalt, i samarbete med Maskinera, som anordnar onlineauktioner.

– Vi har redan haft ett 30-tal personer på plats och 50 000 unika besökare på sajten, konstaterar Max Wedsjö, vd på Maskinera när vi hälsar på.

Maskinera står alltså för auktionstjänsten medan alla objekt ägs och säljs av KH Maskin, som också står för uppställningsplatsen.

Vi tittar in hos KH-maskin vid lunchtid på torsdagen, gårdsplanen är fullpackad med plogar, tiltrotatorer, sopskopor, paddor, fästen och andra redskap – totalt cirka 150 objekt ingår i auktionen.

– Vi har redan minst 2-3 bud på varje objekt, konstaterar Max Wedsjö.

Fenomenet ”Yard sale” är nytt i Sverige, men till exempel i USA är konceptet vanligt, förklarar han.

– Det är ett helt nytt fenomen för oss, våra auktioner brukar normalt vara helt digitala, kunderna kan inte komma och titta på objekten eftersom de brukar stå kvar hos den säljande parten.

– Och så brukar det ju alltid vara ett reservationpris!

För Max Wedsjös del har samarbetet väckt mersmak.

– Det här bryter ju ny mark, även för oss på Maskinera.

– Vi vill ju ha det personliga mötet, det här har gett oss möjlighet att träffa våra kunder och det vill vi jobba mer med.

Maskinera tänker därför utforska den här typen av auktioner närmare, förklarar han.

– Det kan bli ett nytt affärsområde för oss, till exempel när uthyrningsföretag ska byta ut sina produkter, vi hoppas också att andra maskinhandlare ska se detta som en bra möjlighet.

Att helt skippa reservationspriser kommer dock inte att bli rutin, betonar han.

– Det är ofta viktigt för våra kunder att det finns en reservationspris, de kanske inte har råd att släppa dem annars så just det är unikt för det här eventet.

Auktionen avslutas under fredagen den 9 juni.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125