23948sdkhjf

AI Arena lanserar ett steg mot AI-berikad samhällsbyggnad

AI Arena presenterar en ny tjänst som benämns "AI-klivet". Denna tjänst syftar till att utrusta ledningsgrupper, chefer och andra nyckelpersoner inom sektorn med verktyg och kunskap för att framgångsrikt tillämpa AI-teknologi.

AI Arena är en plattform för dem som söker kunskap och stöd i AI-utveckling. Med AI-klivet, vidgar AI Arena sitt verksamhetsfält för att tillhandahålla mer specifikt stöd till aktörer som är redo att ta steget mot att implementera AI i sina operationer.

Ann-Kristin Belkert, verksamhetsledare på AI Arena och med erfarenhet från utveckling av metoder, nätverk och arenor, beskriver förändringen.

– AI Arena kommer även fortsättningsvis att verka för spridning av resultat, lösningar och kunskap och öppna upp för nätverkande genom att arrangera webbinarier, konferenser och andra möten. Men nu startar vi också AI-klivet, en tjänst som ska hjälpa aktörer som ännu inte har tagit det där steget.

Ursprungligen var AI Arena en del av innovationsprogrammet Smart Built Environments strategiska satsning Kraftsamling – AI i samhällsbyggandet. Nu fortsätter verksamheten AI Arena och har erhållit ytterligare stöd för sitt fortsättningsprojekt AI-klivet.

Läs också: AI kan förbättra säkerheten på arbetsplatsen

Partnerskapet mellan AI Arena och de tre organisationerna BIM Alliance, Geoforum Sverige och IQ Samhällsbyggnad bidrar till den fortsatta utvecklingen av arenan. IQ Samhällsbyggnad uppger att samarbeta kommer att vara kritiskt för att säkerställa att de erbjudna tjänsterna och initiativen verkligen uppfyller de utmaningar och behov som finns inom samhällsbyggnadssektorn.

Med tanke på den snabba utvecklingen av AI-teknologi världen över, har intresset för AI-klivet redan varit starkt, berättar Ann-Kristin Belkert.

– Vi vet att det finns ett behov av att både utöka sin kunskap och samverka i frågor kring AI-teknik i samhällsbyggandet.

Målet för AI Arenas verksamhet

• Höja kompetensen inom AI hos ledningen, chefer och personal i samhällsbyggnadssektorn

• Utforma och genomföra projekt för att tillämpa AI

• Skapa samarbeten med andra behovsägare och AI-utvecklare

• Sprida resultat från projekt internt och externt

• Skala upp resultat från projekt för en bred tillämpning av AI i hela organisationen

• Skapa möjligheter för andra aktörer att utforma samma eller liknande lösning

www.aiarena.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141