23948sdkhjf

Tysk aktör först i Europa med hybridgrävare Volvo EC380E

För första gången i Europa tar ett företag i bruk Volvo EC380E. Swecon, som tillhandahåller den hybrida grävmaskinen, meddelar att Eichstetter GmbH, ett tyskt företag specialiserat på gruvdrift, nu ser betydande bränslebesparingar tack vare den avancerade hybridteknologin.

Hybridgrävaren används i Eichstetters grustäkt för att extrahera grus som används i produktionen av högkvalitativa byggmaterial och ballast.

Enligt uppgifter från Swecon, bygger den stora hybridbandgrävaren på Volvos unika hydrauliska hybridteknik. Denna teknik utnyttjar grävmaskinens bomsänkningsrörelse för att ladda en ackumulator. Den lagrade energin används sedan för att driva en hjälpmotor som förser motorsystemet med kraft. Genom denna process uppger Eichstetter att man har kunnat se bränslebesparingar på upp till 15 procent jämfört med en konventionell grävmaskin.

Ludwig Eichstetter, delad VD för Eichstetter GmbH, citerades i Swecons pressmeddelande.

– Volvo EC380E Hybrid är mer ekonomisk. Den har ungefär samma bränsleförbrukning som vår Volvo EC300E. Men när EC300E klarar cirka 2 500 kubikmeter om dagen, så klarar Volvo EC380E Hybrid över 3 000!

Swecon upprepade i sitt pressmeddelande att denna teknik inte bara optimerar bränsleförbrukningen utan också bidrar till minskade CO2-utsläpp. Eichstetter GmbH, som har varit verksamt sedan 1938, uppger att man har ständigt strävat efter att implementera mer hållbara metoder i sina operationer, varför valet föll på Volvo EC380E Hybrid.

Läs också: Volvo CE flyttar hem efter nästan 40 år

Swecon lägger till att Eichstetter GmbH beställde Volvo EC380E Hybrid omedelbart efter att den presenterades under sommaren 2022. Inom några veckor blev de stolta ägare till den första hybridgrävaren av denna typ i Europa.

Enligt Swecons pressmeddelande, lovar Volvos unika hydrauliska hybridteknik att ge bränslebesparingar på upp till 17 procent och CO2-utsläppsbesparingar på cirka 15 procent. Eichstetter har redan sett bränslebesparingar på cirka 10 till 15 procent, och kommer att fortsätta att övervaka prestandan för att maximera utnyttjandet av hybridtekniken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156