23948sdkhjf

Nåiden Infra kliver först ombord på Bygglyftet

Nåiden Infra, dotterbolag till Nåiden Bygg, har utsetts till första pilot för Bygglyftet, ett utvecklingsprogram som ska stärka kompetensen inom hållbarhet, digitalisering och Lean Construction i bygg- och installationsbranschen.

Nu bekräftar Byggföretagen i ett pressmeddelande att Nåiden Infra, ett dotterbolag till Nåiden Bygg, blir första företag att stiga ombord på Bygglyftets förändringsresa.

Enligt pressmeddelandet från Byggföretagen kommer Nåiden Infra att inleda en 18 månaders förvandling. Målet är att skapa en lärande organisation som ständigt uppdaterar sitt arbetssätt, allt medan erfarna coacher finns med på resan för att ge stöd och inspiration.

– Som entreprenör är det svårt att hitta tid och inspiration för att utvecklas. Jag tror att Bygglyftet kan ge oss det rätta drivet för att anta nya utmaningar, säger Robert Eriksson, vd för Nåiden Infrastruktur.

Utvecklingsprogrammet Bygglyftet, som initierades av Byggföretagen och Installatörsföretagen, är utformat för att ge företag i bygg- och installationsbranschen förmågan att växa och verka i en föränderlig omvärld. Stort fokus ligger på att förstärka deltagarnas kompetens inom hållbarhet, digitala hjälpmedel och Lean Construction. SBUF, ETU och Smart Built Environment är några av de som finansierar satsningen.

Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen, betonade i pressmeddelandet vikten av initiativet.

– Många bygg- och anläggningsföretag vill vara en del av lösningen på klimatfrågan. Satsningar som Bygglyftet kan spela en avgörande roll för att så många som möjligt ska lyckas, säger hon.

Ola Månsson, vd för Installatörsföretagen, betonade även han behovet av sådana program i pressmeddelandet från Byggföretagen.

– Företag i installationsbranschen spelar en avgörande roll i den pågående gröna omställningen. Bygglyftet kommer bidra till detta genom att innehållet anpassas efter varje unik verksamhet och de utmaningar som upplevs som mest kritiska.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.128