23948sdkhjf

ENTREPRENAD LIVE: Amas flyger högt och fräser snabbt

En helt ny stubbfräs och siktskopor utöver det vanliga utlovas när Amas ställer ut på Entreprenad Live i september.

– Först och främst har vi vår RS10-14 siktskopa från Rotastar. Detta är ingen vanlig siktskopa; den har en plan botten, vilket gör att maskinisten kan använda den för både siktning och planering, förklarar Fredrik Eriksson, Marknad/Back office på Amas.

Enligt Amas innebär detta stora effektivitetsvinster och minskade kostnader för företagets kunder, eftersom det blir mindre behov av att växla mellan olika verktyg.

– Med RS10-14 kan man nu sortera material och planera ytor med samma skopa.

Amas tar också med sig en helt ny grävmaskinsburen stubbfräs, som kommer att lanseras på mässan.

– Den går under namnet Tornade och är utformad för att vara robust och pålitlig, samtidigt som den ger överlägsen effektivitet och prestanda. Med Tornado stubbfräs kommer stubbfräsning att vara snabbare och mer produktivt än tidigare.

Amas kommer också att presentera sin dammkanon Spraystream Teleskop närmare.

– Den har en teleskoparm som kan hissas upp till fem meter för att ge maximal räckvidd och effektivitet vid bekämpning av damm. Detta är en otroligt flexibel lösning för alla arbetsplatser där dammbekämpning är en utmaning, säger Fredrik Eriksson.

Amas tar också med sig ett gäng siktskopor, hydraulhammare, pulveriserare, gripar, asfaltsfräsar och andra verktyg som de tror är av intresse för alla som jobbar med rivning, demolering och återvinning.

– Besökare kommer även att ha möjlighet att se demo på dessa verktyg då vi kommer att ha en grävmaskin på plats direkt i vår monter.

Amas ställer ut i monter 625.

Artikeln är en del av vårt tema om Entreprenad Live 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078