23948sdkhjf

Inför VR-utbildning för att säkra arbetsplatsen

NCC har tecknat samarbetsavtal med utbildningsplattformen Twinsite med leverantören Safe at Site. Via samarbetet ska NCC införa VR-baserade utbildningar inom arbetsplatssäkerhet.

Arbetsmiljöutbildningen Twinsite genomförs via VR (virtual reality). De utbildningar NCC kommer att erbjuda medarbetarna avser fallskydd och kvartsdamm och kommer enligt ett pressmeddelande att finnas på alla företagets arbetsplatser i Sverige.

– Twinsite är en del av de senaste årens teknikutveckling som tillgängliggör helt nya pedagogiska grepp i våra utbildningar. Med den här plattformen får vi en skalbar utbildning med god utbildningseffekt som dessutom tillgängliggör kompetensutvecklingen ännu mer, säger Lars-Gunnar Larsson, chef inom arbetsmiljö och säkerhet.

I fallskyddsutbildningen kommer NCC:s medarbetare uppleva en fallolycka och i utbildningen kring riskerna med kvartsdamm får personalen följa med på en resa ner i sina egna lungor. 

Den verklighetskänsla som VR-simulering ger uppges ha visat positiv effekt på faktiska beteendeförändringar efter genomförd utbildning och NCC skriver i pressmeddelandet att utvecklingsplattformen väntas skapa positiva säkerhetseffekter de kommande åren och ge säkrare och effektivare byggarbetsplatser.

– Vi hoppas och tror att denna satsning resulterar i färre olyckor, effektivare arbetsplatser och bidrar till att locka framtidens vassaste kompetens till NCC, säger Lars-Gunnar Larsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.117