23948sdkhjf

ENTREPRENAD LIVE: Nytt system för framtidens maskiner

Engon tänker lyfta fram sitt nya tiltrotatorsystem på Entreprenad Live, ett ”premiumerbjudande” som utlovas leda till både smidigare grävande och minskad energiförbrukning.

Engcon förklarar att tekniken bygger på en nyutvecklad typ av ventiler i kombination med en smart mjukvara som likt grävmaskinens lastkännande hydraulsystem optimerar både tiltrotatorns funktioner och grävmaskinens grävrörelser.

Enligt företaget ska det inte bara ge ett smidigare grävande med högre precision, utan också minska maskinens slitage och behov av underhåll, det ska också innebära en reducerad energiförbrukning och vara anpassat för framtidens grävmaskiner.

– För att möta ökade krav på elektrifiering, digitalisering, säkerhet och hållbarhet har vi utvecklat en lösning anpassad för framtidens grävande., säger Stig Engström, företagets grundare och den som leder produktutvecklingen.

Till systemet hör också en app som ska möjliggöra en högre grad av individuell anpassning i form av förbättrade möjligheter till bland annat uppkopplad fjärrdiagnostik och mobil support.

Engcon noterar också att den nya serien får EC-Oil – ett automatiskt snabbfästessystem som ska kunna koppla tiltrotator och hydrauliska redskap automatiskt, utan att föraren behöver lämna hytten.

Företaget lyfter också fram att man byggt in en nyutvecklad tilt och roteringsgivare som standard i den tredje generationen, något som ska underlätta full kompabilitet mot dagens moderna grävsystem.

Enligt företaget innehåller givarna innehåller en av marknadens första ”absoluta” sensorer, det ska också ha en Plug & Play-lösning för både integrerade och tredjeparts maskinstyrningssystem.

– Den tredje generationen blir vårt premiumerbjudande där grävmaskinsföraren får den allra senaste tekniken som standard, samtidigt som de får en energioptimerad grävmaskin som blir ännu smidigare att köra, säger Stig Engström.

Systemet lanserades i fjol och kan i dag beställas i modell EC314 för grävmaskiner 9-14 ton samt EC319 för grävmaskiner 14-19 ton

Engcon ställer ut i monter 487.

Artikeln är en del av vårt tema om Entreprenad Live 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063