23948sdkhjf

Vermeer Viking får ny majoritetsägare

Företaget ska växa och utvecklas i ny regi – grundarna stannar dock kvar och mycket ska förbli sig likt.

Vermeer Viking, som säljer Vermeers produkter, till exempel för styrbar borrning, i Sverige och Norge, berättar i ett pressmeddelande att man sålt delar av företaget.

Ny majoritetsägare är svenska Debe Flow Group, som är en del av det familjeägda utvecklings - och investeringsbolaget Pomonagruppen

De tidigare majoritetsägarna, grundarna Andre Hoondert och Judith Hazelager-Hoondert, kvarstår som minoritetsägare, och ska också förbli en del av företaget.

Debe Flow Group levererar svensktillverkad utrustning i Europa, det handlar bland annat om utrustning för vattenförsörjning, geoenergi, vattenrening, cirkulation, avlopp samt styr- och reglerteknik för vattenburna värmesystem.

Nu ska Vermeer Viking bli en del av detta, och växa vidare, förklarar man i pressmeddelandet.

– Vi uppskattar den kundcentrerade grund som lagts av familjen Hoondert under det senaste decenniet, säger Oscar Heydorn, vd för Debe Flow Group.

– När vi ser framåt kommer Vermeer Viking att bygga vidare på den grunden för att stödja våra kunder som gör viktigt arbete i Sverige och Norge.

Enligt Vermeer Viking kommer företaget att utvecklas, man vill satsa på att öka tillväxten och kundsupporten ytterligare men kommer fortfarande att utgå från Askersund. Teamet kommer också att förbli detsamma.

– Jag känner mig otroligt glad och stolt över att vårt Vermeer Viking-team och vår familj kan bli en del av denna organisation, säger Andre Hoondert, CSO på Vermeer Viking.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Debe Flow Group, Vermeer och övriga leverantörer uppnå nya mål, stödja våra kunder och uppnå ytterligare tillväxt.

André Hoondert hade en lång karriär i anläggnings -och borrbranschen på Vermeer MfG när han och Judith Vermeer grundade Viking år 2011. Då fanns verksamheten uteslutande i Sverige, 2017 expanderade man till Norge.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094