23948sdkhjf

NCC får uppdraget att konstruera avloppsreningsverk i Enköping

NCC har tilldelats uppdraget av Enköpings kommun att utforma och bygga ett nytt avloppsreningsverk. Anläggningen, med en prislapp på omkring 325 miljoner svenska kronor, är en viktig del i kommunens framtidsplaner för att möta den förväntade befolkningstillväxten.

Det nya reningsverket är en del av kommunens framtidsstrategi för att förbereda sig för en förväntad befolkningstillväxt till cirka 60 000 invånare fram till år 2040.

NCCs uppdrag innefattar att konstruera en ny anläggning som kommer att ersätta det befintliga reningsverket, som av kommunen betraktas som uttjänt. Enligt uppgifter från NCC kommer det nya reningsverket att utrustas med modern teknik för att klara både nuvarande och framtida reningskrav. NCC betonar att detta kommer att förbättra reningen och minska utsläppen i Mälaren.

– Det här är en positiv utveckling för Enköpings kommun och vi är glada över att kommit överens med NCC så att vi snart ska kunna påbörja bygget av det nya avloppsreningsverket, säger Danielle Littlewood, tillförordnad VA-chef på Enköpings kommun.

Kenneth Nilsson, affärsområdeschef på NCC Infrastructure, underströk NCCs långa erfarenhet och specialkompetens inom VA-sektorn.

– Med vår breda kompetens i ryggen ska vi utföra bygg- och anläggningsarbeten så att Enköpings kommun har fortsatt tillgång till ett effektivt och modernt reningssystem för avloppsvatten för en lång tid framöver.

Enligt NCC kommer den nya anläggningen att omfatta fyra byggnader och tre utvändiga biobassänger. NCC förklarar i sitt pressmeddelande att de dagligen bygger och renoverar vatteninfrastruktur. Årligen bygger företaget mellan 10 till 15 vattenverk, vattentorn och avloppsreningsverk runt om i Sverige.

Läs också: NCC säljer sitt dotterbolag med 280 anställda

NCC räknar med att påbörja arbetet under hösten och beräknas vara klart för slutbesiktning i mitten av 2027. NCC uppger att ordervärdet är cirka 325 miljoner svenska kronor och orderregistreras i andra kvartalet 2023 i affärsområde NCC Infrastructure.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095