23948sdkhjf

Nytt förvärv för Bellman Group

Bellman Group växer ännu mer i västra Sverige: köper ett entreprenadföretag med 20 anställda

Anläggningskoncernen Bellman Group har en uttalad målsättning att växa, inte minst genom förvärv och nu är ytterligare en affär snart i hamn: företaget meddelar att ett avtal har tecknats om att köpa Varbergs Grävteknik AB.

– Genom förvärvet av Varbergs Grävteknik stärker Bellman Group sin närvaro i västra Sverige, en region med ett stort behov av utbyggd infrastruktur och logistikfastigheter, säger Bellman Groups vd Magnus Persson i ett pressmeddelande.

Varbergs Grävteknik, med bas strax norr om Varberg, ägs av Mathias Gustafsson och verkar inom både sortering, krossning, återvinning samt mark- och anläggningsarbeten.

Geografiskt verkar man främst i området från Halland till Göteborg. 

– Vi känner Mathias Gustafson sedan tidigare och är mycket glada över att Varbergs Grävteknik vill ansluta till gruppen. Att samarbeta med Varbergs Grävteknik, främst från Norrvidinges, Samgrävs och Ivarssons sida, ser vi som mycket positivt, säger Magnus Persson.

Tanken är att Varbergs Grävteknik, som omsätte 71,3 miljoner kronor räkenskapsåret 2021/2022, ska ingå i Bellman Groups affärsområde Syd.

– Att bli delägare i Bellman Group och fortsätta driva Varbergs Grävteknik i ett större sammanhang känns väldigt roligt och spännande. Jag är övertygad om att vi kommer att kunna expandera snabbare genom att utöka vårt kunderbjudande tillsammans med kollegorna i Bellman Group, säger vd Mathias Gustafson i pressmeddelandet.

I Bellman Group ingår Bellmans Åkeri & Entreprenad, Uppländska Bergborrnings, VSM Entreprenad, Samgräv, Såcab Åkericentral, Ivarssons Entreprenad, Norrvidinge, Holmgrens Åkeri och Bröderna Öhman.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109