23948sdkhjf

Bjerking säkrar ramavtal med Trafikverket i geoteknik och geokonstruktion

Bjerking har uppnått ett ramavtal med Trafikverket, som fokuserar på Trafikverkets geoteknik och geokonstruktion i Region Öst/Stockholm.

Enligt ett pressmeddelande från Bjerking framstår avtalet som en betydande bedrift för teknikkonsultföretaget, som är ägt av sina medarbetare. Avtalet omfattar geoteknik och geokonstruktion för Trafikverket Region Öst/Stockholm.

Läs också: Järnvägssatsning i norr

Företaget Bjerking uppger att man har länge varit en ledande aktör inom geoteknik. Med sina erfarna medarbetare och borriggar i Uppsala och Stockholm, berättar företaget om resurser för att på ett snabbt, effektivt och hållbart sätt kunna leverera tjänster inom alla typer av geoteknikuppdrag. Bjerking uttrycker i sitt pressmeddelande att vinsten av Trafikverkets upphandling är en betydande milstolpe.

Lennart Zetterlund, affärsområdeschef för samhällsbyggnad och ombud i upphandlingen hos Bjerking, berättar i pressmeddelandet att företaget har kämpat för att vinna detta ramavtal sedan 2018.

– Det här är väldigt roligt och en milstolpe för oss på Bjerking. Vi är starka på geoteknik med mycket fältresurser.

Bjerking var ett av 21 företag som deltog i Trafikverkets upphandling. Efter analyser av samtliga anbud valde Trafikverket ut sju företag för att erbjuda ramavtal. Bjerking toppade listan över dessa utvalda företag, vilket framhävts i företagets pressmeddelande.

Lennart Zetterlund tillade vidare att företaget inte bara kunnat erbjuda konkurrenskraftiga priser, utan också uppfylla Trafikverkets strikta kompetenskrav.

– Vi har byggt upp denna kompetens sedan 50-talet och 2019 byggde vi upp ett team för geohydrologi. Det innebär att vi med våra fältresurser blir väldigt starka och heltäckande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11