23948sdkhjf

Ledarskapsbyte i Vestum: Simon Göthberg kliver fram som vd

I ett ledarskapsbyte tillkännagav Vestum AB i torsdags att Simon Göthberg kommer att ta över som vd från 1 november 2023. Nuvarande vd, Conny Ryk, föreslås i stället inta rollen som styrelseordförande.

Vestum, ett företag som snabbt vuxit till en industrikoncern med över 2 000 anställda inom samhällsviktig infrastruktur, genomgår ett ledarskapsskifte. Simon Göthberg kommer att tillträda sin nya roll från och med den 1 november 2023.

Koncernen är förvärvsdriven och utvecklar bolag med exponering mot bygg- och anläggning, ROT-sektorn samt infrastrukturentreprenader.

Simon Göthberg, medgrundare till Vestum och tidigare aktiv inom private equity och corporate finance i Sverige och USA, uttryckte sin ödmjukhet och stolthet över sitt nya uppdrag.

Vestum har fantastiska verksamheter och medarbetare som har möjliggjort Vestums fina tillväxtresa och det känns oerhört spännande att få utforska alla de möjligheter som ligger framför oss i vår fortsatta strävan att bli ledande inom hållbar och samhällsviktig infrastruktur. Simon Göthberg

Förändringen i företagets ledarskap innebär också att Conny Ryk, företagets nuvarande VD och största aktieägare, föreslås till ny styrelseordförande. Ryk, som beskrivs som vital för Vestums framgångar sedan dess start, kommer att fokusera mer på företagets övergripande strategi i sin nya roll.

Conny Ryk har bidragit till företagets tillväxt, listning på Nasdaq Stockholms huvudlista och etableringen av nya hållbarhetsmål.

– Jag känner mig trygg med Simons ledarskap och jag ser fram emot att i egenskap av styrelseordförande utveckla Vestums strategi och fortsätta koncernens tillväxtresa tillsammans med övriga styrelsen och ledningen i Vestum.

Valberedningen i Vestum har uttryckt avsikt att föreslå Conny Ryk som ny styrelseordförande, och Vestums styrelse planerar att kalla till en extra bolagsstämma under hösten 2023 för att behandla denna styrelseförändring.

Läs också: Vestum köper specialist värd kvarts miljard

Vestums nuvarande styrelseordförande, Per Åhlgren, berömde Conny Ryks "fantastiska arbete" för att etablera Vestum som en ledande industrikoncern inom samhällsviktig infrastruktur. Han välkomnade också Simon Göthberg som Vestums nya VD och uttryckte sin tillit till att Göthberg är rätt person för att leda Vestum genom dess nästa tillväxtfas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063