23948sdkhjf

Volvo EC18 Electric bevisar sin kapacitet

En omfattande provning av Volvo EC18 Electric grävmaskin har utförts under krävande förhållanden, som att gräva ett dike i stenig lerjord.

Testet utfördes genom att låta en EC18 Electric gräva ett 20 meter långt, 60 centimeter brett och 75 centimeter djupt dike i närheten av Volvo Customer Center. Väderförhållanden var soligt och 15 grader, och marken bestod av hård och kompakt lera med 25 procent stenar och block.

Läs också: Skistar och Volvo i samarbete

Syftet med testet var att utvärdera hur väl den elektriska grävmaskinen presterar i verkliga arbetsförhållanden, exempelvis vid grävning i stenig och lerig jord. Resultatet från testet överträffade förväntningarna, enligt Gustav Boberg, segment leader inom Utility på Volvo CE i Eskilstuna.

I sitt jobb ägnar sig Gustav Boberg åt transformationen mot elektriska anläggningsmaskiner inom segmentet Utility, som innefattar bland annat vatten, energi och telekom. Han har ett extra fokus på omvandlingen av större städer med stora krav på nollutsläpp.

Benthe Combee, en erfaren operatör, inledde arbetet med en laddningsnivå på 77 procent.

– Det såg tufft ut vid start, det var riktigt besvärliga markförhållanden. Gustav Boberg

Maskinen kördes på olika ECO-lägen och varvtal, och testet visade att det inte finns någon skillnad i prestanda mellan en elektrisk maskin och en dieselmaskin i samma storleksklass.

– När vi var klara hade maskinen förbrukat endast 5,6 kWh eller 30 procent av batterikapaciteten. Det motsägs inte av Volvos egna tester, men det var ett styrkebesked i ett mycket krävande test, säger Gustav Boberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078