23948sdkhjf

Svevias kvartalsresultat påverkas av projektnedskrivning

Svevia rapporterar ett rörelseresultat på 74 miljoner kronor för årets andra kvartal, en minskning jämfört med samma period förra året.

Svevia uppger att företagets rörelseresultat för årets andra kvartal uppgick till 74 miljoner kronor, jämfört med 141 miljoner under samma period förra året. Den markanta minskningen i resultatet är en följd av en projektnedskrivning i division Anläggning och ett lägre resultat i maskinuthyrningsföretaget Arento.

Läs också: Svevias vd avgår

Trots dessa utmaningar fortsätter den totala orderingången att öka både på den svenska och norska marknaden, och uppgick till 3,6 miljarder kronor, jämfört med 3 miljarder förra året. Orderstocken har också nått en historiskt hög nivå på 14,2 miljarder kronor, upp från 12,1 miljarder.

– Det höga kostnadsläget på insatsvaror påverkar Svevia och har lett till att vi i kvartalet skrivit ned ett vindkraftsprojekt i division Anläggning. Samtidigt har det varit svårt att kompensera för de stigande räntekostnaderna i Arento. Vår primära inriktning framåt kommer vara att upprätthålla lönsamheten genom att lägga fokus på kostnadsmedvetenhet och intern effektivitet, säger Joachim Hallengren, tf vd och koncernchef för Svevia.

Svevias finansiella ställning beskrivs som fortsatt stabil, med division Drift som en viktig bidragsgivare till orderingången genom en framgångsrik anbudssäsong. Efter en utdragen vinter är även division Industri nu i full produktion, och rörelsemarginalen rapporteras som god.

Joachim Hallengren betonar Svevias starka position på marknaden och det underliggande behovet av större infrastruktursatsningar och drift- och underhållstjänster som en möjlighet för företaget att dra nytta av.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079