23948sdkhjf

Huddig byter vd

Lars Lindahl, som varit vd på grävlastartillverkaren i snart 20 år, lämnar sin post vid årsskiftet.

Ny vd blir Håkan Bäckström, som i dag är vd för Hexatronic Cables & Interconnect Systems AB.

– Jag brinner för Huddigs produkter och vill fortsätta att driva utvecklingen framåt tillsammans med våra kunder och partners, säger han.

– Det känns otroligt spännande att komma in i bolaget i en fas där vi ska intensifiera marknadsnärvaron och fortsätta etablera Huddig internationellt.

Enligt Huddigs styrelseordförande Jan Wallberg kommer Håkan Bäckström att vara viktig för att driva företagets fortsatta utveckling och internationella tillväxtresa.

– Han har erfarenheter från liknande satsningar från en annan industri som kommer att vara mycket betydelsefulla för Huddig.

Jan Wallberg konstaterar att företaget står inför vidare exportsatsningar där ett tydligt fokus ska läggas på den gröna omställningen, han lyfter också fram hur viktig Lars Lindahl varit för Huddigs utveckling.

Lars Lindahl ser tillbaka på en fin tid men han lämnar inte verksamheten helt och hållet, trots att han går i pension: han kommer att ingå i Huddigs styrelse även i fortsättningen.

– Det har varit 20 intensiva och spännande år i det här fantastiska bolaget. Nu är timingen perfekt att lämna över rollen som vd till Håkan Bäckström. Jag ser fram emot att aktivt följa hans arbete med bolaget från styrelserummet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094